«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Endeavor’dan Girişimcilere Global Destek

Endeavor’dan Girişimcilere Global Destek

Endeavor Türkiye, hızlı büyüyen girişimcilere destek veren Scale-Up Programı'nın beşinci dönemini başarıyla tamamladı.

Endeavor’dan Girişimcilere Global Destek

Endeavor Türkiye, hızlı büyüyen girişimcilere destek sağlayan Scale-Up Programı’nın beşinci dönemini başarıyla tamamladı. Bu dönemde, işlerini büyütmek ve uluslararası pazarlara açılmak isteyen on girişim daha mezun oldu. Endeavor’dan Girişimcilere Global Destek!

P&G iş birliğiyle gerçekleştirilen program, strateji ve iş geliştirme odaklı desteklerin yanı sıra, Endeavor’ın uluslararası ağına erişim imkânı da sunuyor. Bu yıl programa e-ticaret, hizmet yazılımları, mobilite, oyun ve yapay zeka alanlarında faaliyet gösteren girişimler katıldı. Mezun olan girişimler arasında Aposto, B2Metric, Comodif, Kidolog, Masraff, Mega Fortuna, Twiser, Uppy, Usersdot ve Vigo bulunuyor.

Girişimciler, özellikle Founder Forum’un kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Endeavor mentorlerinden ve bağlantılarından yararlanmanın faydalı olduğunu vurguladılar. Ortak problemleri farklı açılardan değerlendirme ve çözümlerini tartışmanın, metodoloji geliştirmede yol gösterici olduğunu ifade ettiler.

Endeavor’dan Girişimcilere Global Destek

Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen, Scale-Up Programı’nın girişimcilere hedeflerine ulaşmalarında destek sağladığını belirtti. Girişimcilik ekosistemine mentörlük sağlamak ve girişimcilerin uluslararası pazarlara açılmalarına yardımcı olmanın öncelikleri olduğunu vurguladı. Programdan mezun olan girişimcilerin başarılarının kendilerine ilham verdiğini ve motive ettiğini ekledi. Girişimcilik yolculuğunda dayanışmanın önemine değinerek, birlikte daha büyük başarılara imza atılabileceğini söyledi.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu, inovasyon anlayışlarının girişimciliğe destek vermede büyük rol oynadığını ifade etti. Scale-Up Programı’nı desteklemenin ve yeni iş ortaklıkları fırsatlarını değerlendirmenin önemine dikkat çekti. Girişimcilere P&G’nin ölçeğini sunarken, dış dünyadan yeni fikirler alıp uygulama fırsatı bulduklarını belirtti. Katılan tüm girişimcilere başarılar diledi.

Üç ay süren program, ürün ve hizmetleri pazarda talep gören ve hızla ölçeklenen teknoloji odaklı girişimlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Program boyunca, kurucular ve CEO’lar, hukuk, teknoloji, ürün, markalaşma, yetenek, kültür ve yatırım konularında grup atölye çalışmalarına katıldılar. Başarılı Endeavor girişimcilerinden birebir mentörlük aldılar. Ayrıca genel strateji ve dikey uzmanlık konuları odaklı mentörlüklerle desteklenen Founders Forum’larda, benzer aşama girişimlerde yaşanan sorunları tartışma ve iş geliştirme fırsatları buldular.

Aposto’nun kurucu ortağı Umutcan Savcı, Scale-Up Programı’nın girişimciler için önemli bir platform olduğunu belirtti. Ortak sorunlar, stratejik atılımlar ve iş modeli geliştirmelerine dair tecrübe paylaşımlarının değerini vurguladı. Endeavor ve P&G’ye teşekkür etti.

Programda, uluslararası pazarlara erişim, yurt dışı ortaklıkları ve satış stratejileri gibi konularda başarılı Endeavor girişimcileri ve uzmanlarla özel atölyeler düzenlendi. Girişimler, Endeavor’ın seçim sürecine dahil olarak, uzun vadede ABD, Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’daki ofisler ve bu bölgelerdeki mentörlerden mentörlük alabilme fırsatına sahip olacaklar.

Detaylı bilgi için scaleup.endeavor.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Endeavor Türkiye Hakkında

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2007 yılından bu yana hızlı büyüyen Scale-Up şirketlerini tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Endeavor’ın dünya genelinde 2500’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü bulunuyor. Türkiye’den seçilen 77 başarılı şirket arasında Foriba, Gram Games, Insider, iyzico, Peak Games ve Yemeksepeti gibi isimler yer alıyor. Detaylar için turkiye.endeavor.org’u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://startupgazetesi.com/endeavordan-girisimcilere-global-destek/

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *