«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Gündoğdu, Taşlı Değirmen ve Gıda Üretim Tesisinde incelemelerde bulundu

Gündoğdu, Taşlı Değirmen ve Gıda Üretim Tesisinde incelemelerde bulundu

gundogdu-tasli-degirmen-ve-gida-uretim-tesisinde-incelemelerde-bulundu.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Seka Taşlı Değirmen ve Gıda Üretim Tesisi projelerini yerinde inceledi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, inşaatı devam eden projeleri incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Sekreter Gündoğdu, Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’ne çevrilen Seka Taşlı Değirmen ve olası bir afette Marmara bölgesine hizmet sunması için projelendirilen Gıda Üretim Tesisi alanını gezdi.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Genel Sekreter Gündoğdu’ya daire başkanları ve uzman personel eşlik etti. Yapımı hızla devam eden projeleri detaylı bir şekilde inceleyen Gündoğdu, teknik personelden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

SEKA KÜLTÜR VE SANAT İHTİSAS MERKEZİ

Kocaeli Seka Kâğıt Fabrikası yerleşkesinin bir parçası olan Taşlı Değirmen yapısı Seka Kültür Havzası projesi kapsamında Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’ne çevriliyor. Projede eskiden kâğıt hamuru öğütme işleminin gerçekleştiği Taşlı Değirmen, restorasyonun ardından Kocaeli’nin kültür ve sanat çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

 

GIDA ÜRETİM TESİSİ

17 Ağustos 1999 tarihinde asrın felaketi Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli, depremin ardından yaralarını sardı. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla depremde hasar gören binalar yıkılırken yaşanabilecek yeni afetlere hazır olmak için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda olası bir afette Marmara bölgesine hizmet sunması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği Gıda Üretim Tesisi pek çok ihtiyaca cevap verecek.

 

AFET ZAMANLARINDA HİZMET VERECEK

420 günde tamamlanması planlanan Gıda Üretim Tesisi, 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak. Proje içerisinde kuru ve soğuk depo alanları, gıda hazırlık, pişirme, paketleme ve sevkiyat bölümleri yer alacak. Zemin katta gıda üretim alanları ve personel birimleri bulunacak. 1. katta ise idari birimler ve yemekhane yer alacak. Tesisin afet zamanlarında hizmet vermesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *