«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. İGE, 'İhracatın Finansmanı Buluşmaları'na Adana ile devam ediyor

İGE, 'İhracatın Finansmanı Buluşmaları'na Adana ile devam ediyor

ige-ihracatin-finansmani-bulusmalarina-adana-ile-devam-ediyor.jpg

İhracatı Geliştirme (İGE), kurulduğu günden bu yana ihracatçılarımıza kefalet paketleri ile verdiği desteği sürdürürken, şimdi de finansmana erişim için bir köprü görevi üstlenerek ihracatçılar ile bankaları bir araya getiriyor. 

İGE koordinasyonunda, Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Türk Eximbank desteğiyle Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsorluğunda Adana’da gerçekleştirilen İhracatın Finansmanı Buluşmaları etkinliğine yaklaşık 200 ihracatçı katıldı.

Akdeniz “Adana ve çevresindeki ihracatçılarımızı kredi verenlerle bir araya getirerek birlikte somut çözümler üretmeyi hedefliyoruz”

Toplantının açılışında konuşan İhracatı Geliştirme Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz “İGE olarak ülkemiz ihracatçılarının daha fazla finansmana kesintisiz ve sürdürülebilir şekilde ulaşması için çalışmaya devam ediyoruz. İzmir ve Bursa’nın ardından, ihracatımız için önemli bir lokasyon olan Adana ve çevresindeki ihracatçılarımızı finans dünyasıyla bir araya getirerek birlikte somut çözümler üretmeyi hedefliyoruz. İhracatçılarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimizde finans ve ihracat dünyası arasında hedeflediğimiz etkileşimi sağladık. Bu çabalarımızın ihracatçılarımız, bankalarımız ve ülkemiz için güzel sonuçlar doğurmasını diliyorum” dedi.

 

Buluşmada Kasım Akdeniz yakın zamanda tanıtımını yaptıkları İGE Kefalet Portalı ile ilgili de bilgi verdi. Akdeniz, şunları söyledi: “İGE Kefalet Portalı, kefalet verdiğimiz ihracatçının kredi talebini tek bir noktadan tüm bankalara aynı anda iletebilmesini ve bankaların kendisine sunduğu finansman şartlarını bir arada görüp kendisi için en uygun seçimi yapabilmesini hedefleyen yenilikçi bir platform. İGE Kefalet Portalı sayesinde ihracatçılar tek bir noktadan tüm bankalara, tüm bankalar da müşterisi olsun olmasın, o ihracatçının bulunduğu lokasyonda faaliyet göstermese dahi tüm ihracatçılara ulaşabiliyor. Bu yönüyle Portal, ihracatçılara fayda sağladığı kadar bankalar için de müşteri kazanımını kolaylaştıran ve verimliliği artıran bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bankalarımız bu Portal sayesinde, kredibilite olarak değerlemesi yapılmış ve İGE kefaletini almış ihracatçılarımızın bilgilerine hızlıca erişip kredi taleplerini karşılamak için hızlıca aksiyon alabiliyor. Tüm ihracatçılarımızı Portal’ı etkin bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz.” 

 

Kıvanç “Adana’da, Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak 100 milyon metrekarenin üzerinde alanı sanayiye açıyoruz”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç “Adana’mız, yüzyılı aşkın bir süredir edindiği sanayi kültürü kentte çok çeşitli üretimin gelişimini desteklemiştir. Geçmişten aldığı miras ile günümüzde ise Adana Türkiye’de sanayi çeşitliliğinde en yüksek olduğu şehirlerin başında gelmektedir. Bugün, otomotivden elektronik karta, makineden mobilyaya, gemiden, tekstilde, yemeklik yağdan, kimya ürünlerine kadar yüzlerce farklı alandaki üretimiyle dünya pazarlarında yer almaktadır. Adana’mız İnşallah kısa bir sürede Türkiye’nin Marmara bölgesine alternatif ikinci büyük üretim merkezi olacaktır.  TEPAV tarafından yapılan çalışmada Adana, Türkiye’de gelişim potansiyeli yüksek 2 ilden biri olarak gösterilmiştir.

Bu ilin gelecekteki konumu açısından önemli bir mesaj niteliğindedir. Adana’da, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi, 15’e yakın küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak en önemli illerin başında yer alacaktır. Şimdilik 100 milyon metrekarenin üzerinde alanı sanayiye açıyoruz. Adana’mız bu yatırım alanların faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin ikinci bir Marmara bölgesi olacaktır.

Bu yatırımların tamamlanması ve gerçekleşmesi için Adana Valiliğimiz koordinasyonunda, kentin tüm paydaşları olarak seferber olmuş durumdayız. Bunlara ek olarak yakın bir süre içerisinde açılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı ve yeni yapılacak olan konteyner limanını da düşündüğümüzde; bu yatırımların bölgemizin kalkınmasında öncü rol üstleneceğini düşünüyoruz. Az önce bahsettiğim yatırımlar çok kısa bir sürede hayata geçecek. Bu yatırımların olması için çok ciddi bir finansmana ihtiyaç vardır. Bu yatırımların olması için İhracatı Geliştirme A.Ş. ve bankalarımıza çok büyük iş düşüyor” dedi.

Etkinlikte banka ve Akdeniz İhracatçılar Birlikleri’nden temsilcilerin katılımıyla ‘Bankacılık ve Finans Paneli’ ve ‘İhracatta Finansmanın Önemi – Tehditler ve Fırsatlar Paneli’ düzenlendi. Panellerde bankacılar ihracatçılara sundukları finansman çözümleri hakkında bilgi verdi. AKİB çatısı altındaki İhracatçı Birlikleri de Eximbank ve banka temsilcilerine ihtiyaçlarını anlattılar. Etkinlik Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan ve İGE Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz’in sunumu ile son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *