«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Didim’de coşku ile kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Didim’de coşku ile kutlandı

19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-didimde-cosku-ile-kutlandi.jpg

 Didim Belediye binası önünden başlayan fener alayına Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut ve Kaan Topçuoğulları, Belediye Meclis üyeleri, CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Gülru Uzman ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile marşlar eşliğinde Cumhuriyet Kent Meydanı’na yürüdü.

Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Kent Meydanı’nda kutlamalar konserler ile devam etti. Konser öncesi konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Merhaba Didimliler, merhaba benim güzel ailem, merhaba gençlik. Bugün sizin gününüz. En büyük coşku ile kutladığımız gündür bugün, günümüz kutlu olsun.” dedi.

Başkan Gençay, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ben bugün doğdum dediği gündür bugün. Tarihimize ışık tutan Nutuk’un ilk sayfasının yazıldığı gün bugün. Kurtuluş savaşımızın ilk adımıdır bugün. Hürriyet ve istiklalin ilk haykırışı esir olmayı kabullenmeyen Türk halkının zaferinin başlangıcıdır bugün. Atalarının peşinden durmadan yürümeye ant içmiş gençliğe atalarından armağandır bugün. Esaretin, çürümüşlüğün teslimiyetin başladığı dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerekSamsun’a çıktığı gündür bugün ve  bizler onurlu şerefli bir Türkiye için gururla taşıyacağımız bir bayrak ve vatan için mücadele ediyorsak sizlerde davanın yoldaşı olacaksınız. Bu topraklar mücadelenin en büyüğünü vermiş, bu toprakların, diz çökmeyen efelerin, cephelere mermi taşıyan annelerimizin emaneti olduğunu bilerek kutlayacağımız gün bugün. Bugünü öyle bir kutlayacağız ki bu ülkenin üzerine karabulutlar indirmeye çalışanları titreteceğiz. Bugünü öyle bir kutlayacağız ki gençlerin umudunu yeniden yeşerteceğiz. Bir avuç vatan sever yoldaşı ile bir vapur kamarasında Cumhuriyet’in temelini atan ve inancını zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, rahat uyuyacağın günler çok yakındır Atam diyerek selam vereceğiz.” dedi.

GENÇAY, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Sevgili gençler binlerce şehit vererek, yokluk ve sıkıntı içinde büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, sizlere emanet, bu değerli emaneti korumak ve sonsuza kadar yaşatmak göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu yolda bir gün yorulduğunuz hissederseniz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlayın. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Yorulmadık, yorulmuyoruz, yorulmayacağız!”
Cumhuriyetin ve ilkelerinin sonsuza dek bekçileri bizler olacağız rahat uyu atam eserin emin ellerde vatan sana ve dava arkadaşlarına minnettar. Yaşasın bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından başlayan Umut Harbeli ve Grup Eflatun konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği konserde Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, sanatçılara çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *