«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. 5 ayda bin 250 can dost tedavi edildi

5 ayda bin 250 can dost tedavi edildi

5-ayda-bin-250-can-dost-tedavi-edildi.jpg

Bayraklı Belediyesinin baştan sona yenilediği Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ve Hizmet Merkezi (eski Ressamlar Sokağı) içinde açtığı Sokak Hayvanları Tanı Ve Tedavi Merkezi’nde 5 ayda bin 250 sokak hayvanı tedavi edildi. Haziran ayından bu yana hizmet veren merkez, bölgenin önemli ihtiyacını karşılarken, vatandaşlar verilen hizmetleri memnuniyetle karşıladı.

 

312 KUDUZ AŞISI YAPILDI

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ikinci birimi olarak hizmet vermeye yaklaşık 5 ay önce başlayan Mansuroğlu Mahallesi’ndeki ‘Sokak Hayvanları Tanı Ve Tedavi Merkezi’ can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haziran ayında faaliyete başlayan merkezi 5 ayda bin 100 kişi ziyaret etti. Bin 250 sokak hayvanına klinik hizmeti verilerek tedavi edildi. 285 can dost kısırlaştırılırken, 312 hayvana da kuduz aşısı yapıldı. Çalışmalarıyla kısa sürede bölgenin önemli ihtiyacına yanıt veren merkez, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. 10 kedi, 1 de köpek rehabilitasyon kafesi bulunan merkezde kan sayım, ultrason görüntüleme ve ozon tedavisi gibi hizmetler de veriliyor.

 

HİZMET KALİTESİ ARTTI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın destekleri de çok önemli. Özellikle kış aylarına girilirken yiyecek yemek ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımıza toplum olarak sahip çıkmalıyız. Mansuroğlu Mahallesi’nde yapımını tamamlayarak hizmete aldığımız “Sokak Hayvanları Tanı Ve Tedavi Merkezimiz” ile de can dostlar için hizmet kalitemizi daha da artırıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık göstermelerini ve sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını diliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *