«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 'Baba' Oyunu Yeni Kadrosuyla 17 Nisan'da DasDas'Ta Prömyerini Yapıyor

'Baba' Oyunu Yeni Kadrosuyla 17 Nisan'da DasDas'Ta Prömyerini Yapıyor

baba-oyunu-yeni-kadrosuyla-17-nisanda-dasdasta-promyerini-yapiyor.jpg

DasDas, Fransız yazar Florian Zeller’in dünyada birçok yerde oynanan ve geçtiğimiz yıllarda sinemaya uyarlanan ‘Baba’ oyununun prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. Usta oyuncu Şerif Erol’un Baba’ya hayat verdiği oyun geçtiğimiz yıllarda sahnelenmeye başlamıştı. DasDas ve Pürtelaş Tiyatro’nun ortak prodüksiyonu olarak, oyuncu kadrosundaki değişiklikler sonrasında 17 Nisan’da DasDas’ta yeniden perdelerini açacak.

DasDas ve Pürtelaş Tiyatro’nun ortak prodüksiyonu olarak ‘Baba’ oyunu yeniden tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. The Guardian’ın “Son 10 yılın en iyi oyunu” diye tanımladığı ‘Baba’, 17 Nisan akşamı DasDas’ta prömiyerini yapacak. Yönetmen koltuğunda Tamer Can Erkan oturduğu oyunun kadrosunda Şerif Erol, Zeynep Dinsel, Kübra Balcan, Alper Baytekin, Yasemin Taş, Devrim Özder Akın yer alıyor. 

Ünlü Fransız yazar Florian Zeller’in çok konuşulan eserini sahneye taşıyan ‘Baba’, seyirciyi demans hastası bir babanın etkileyici dünyasına götürüyor. Gerçek ile hayalin birbirine geçtiği, anılarımızla yaşananların hiçbir zaman aynı olamayacağının hikayesini çarpıcı bir dille sahneye aktaran oyunun dekor tasarımını Gamze Kuş yaparken, ışık tasarımını ise Cem Yılmazer üstleniyor. 

Baba 

Künye

Yazan: Florian Zeller
Çeviren: Serdar Biliş, Philip Arditti
Yönetmen: Tamer Can Erkan
Yönetmen Asistanı: Tamar Çıtak
Sahne Amiri: Güney Can Yılmaz
Dekor Tasarım: Gamze Kuş
Işık Tasarım: Cem Yılmazer

Oyuncular
Baba: Şerif Erol
Anne: Zeynep Dinsel
Kadın: Kübra Balcan
Adam: Alper Baytekin
Laura: Yasemin Taş
Pierre: Devrim Özder Akın 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *