«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Başkan Eriş’ten Kaymakçı’daki kaza sonrası yol yatırımları için çağrı: Daha Büyük Kazalar ve Can Kayıpları Yaşanmadan Dilerim Sesimiz Duyulur

Başkan Eriş’ten Kaymakçı’daki kaza sonrası yol yatırımları için çağrı: Daha Büyük Kazalar ve Can Kayıpları Yaşanmadan Dilerim Sesimiz Duyulur

baskan-eristen-kaymakcidaki-kaza-sonrasi-yol-yatirimlari-icin-cagri-daha-buyuk-kazalar-ve-can-kayiplari-yasanmadan-dilerim-sesimiz-duyulur.jpg

YOLLARIMIZIN TAMAMLANMASI ÖDEMİŞ AİLESİ ADINA ÇOK ÇOK İYİ OLUR

 

Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde mıcır yüklü kamyonun belediye otobüsüne ve başka araçlara çarptıktan sonra bir binaya çarparak durduğu kazanın ardından vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, başta Kaymakçı çevre yolunun trafiğe açılması olmak üzere bölgede devam eden yol çalışmalarının bir an önce tamamlanması için yetkililere çağrıda bulundu. Eriş, “Yollarımızın bir an evvel tamamlanması iyi olur demiyoruz, Ödemiş ailesi adına çok çok iyi olur diyoruz” dedi. 

 

Kaymakçı Mahallesi’nin tam ortasından geçen Ödemiş-Kiraz-Denizli karayolu üzerinde 10 Aralık Cumartesi günü meydana gelen, 8 kişinin yaralandığı üzücü kazanın haberini alır almaz bölgeye hareket eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, incelemelerde bulunup vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini iletti. 

 

“KAYMAKÇI ÇEVRE YOLU TRAFİĞE AÇILSIN” 

Can kaybının olmamasının tek teselli olduğunu aktaran Eriş, bölgede yıllardır devam eden ve tamamlanamayan yol çalışmalarına dikkat çekti. Eriş, “Öncelikle tüm Kaymakçı halkına ve burada evi iş yeri bulunan hemşehrilerimize, yaralı hemşehrilerimize, şoför arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaralılarımızın korkulacak bir durumlarının olmaması tek tesellimiz. Kaymakçı için tam merkez en hareketli noktadayız. Ödemiş’ten Ankara’ya, Denizli’ye ulaşım yolu. Kaymakçı kırsaldaki en kalabalık mahallemiz zaten kendi hareketliliği de var. Böyle üzücü bir olayın her zaman yaşanabileceği konuşuluyordu. Bir an evvel buradaki yoğun trafiğin çevre yoluna alınması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Çevre yoluna çelik bariyerler monte edilecek o yol açılacak diye konuşuluyordu. Türkiye’nin her yerine bölünmüş yollar, otobanlar, köprüler inşa edilmesi çok güzel. Hepimiz o yolları kullanıyoruz. Ama burası bizim yaşadığımız yer. Yalnız Kaymakçı da değil, havzamızdaki tüm karayollarının da genişletme çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bayındır’dan başlıyor bölünmüş yol İlkkurşun’a gelince daralıyor. Yeniköy, Demircili kahveleri ve Ödemiş girişine kadar tek şerit. Birgi kavşağından Yolüstü’ne kadar tek şerit. Kaymakçı giriş ve çıkışı. Bu yolları bilmeyen sürücüler için daha da büyük bir risk. İzmir Büyükşehir Meclisi’nde de konuyu dile getirdik. Bugün sadece maddi hasarlarla ve bir binada ağır hasarla atlattık diyelim. Ki orası bir bakkal, ekmek alan insanımız var. Bugün Ödemiş’in büyük Cumartesi Pazarı. Ödemiş’e gitmek için köşede dolmuş bekleyenler olabilirdi. İşlek bir cadde ve yoğunluk söz konusu, kahvehanelerimiz var. Bununla atlatmış olduk, buna da şükür diyoruz. Ama tekrar söylüyorum Ödemiş bu manzaralardan kurtulmalıdır. Çevre yolumuz ve diğer yollarımız bir an önce tamamlanmalıdır. Yetkililerimizi ben uyarmıyorum bugün yaşanan olay fazlasıyla uyarıyor. 1,5 yıldır açılacağı söylenen çevre yolu bir çelik bariyere bağlı kalmamalıdır. İnsanımızın can ve mal güvenliği açısından bu yol trafiğe açılmalıdır. Yetkililerimizin de bu sese kulak vereceklerine inanıyoruz” dedi. 

 

“HER GÜN ÜÇ ÇİVİ ALIP ÇAKSANIZ KÖPRÜ ŞİMDİYE BİTERDİ” 

Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesinin yıllardır tamamlanamadığını, Ödemiş-Ovakent karayolu gibi yolların da genişletilmeyi beklediğini hatırlatan Eriş, “Gereli’de köprünün kazıkları çakıldı ama 3 senedir başka bir inşaat yapılmıyor. Her gün üç çivi alıp çaksanız o köprü şimdiye dek biterdi. Üretim için de çok önemli bir yol bu yol. Her gün insanlarımız tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Bölünmüş yoldan geliyorsunuz köprüye gelince yol tek şeride düşüyor. Bunun gecesi var gündüzü var. Kamyon da gelse, traktör de, süt kamyonu da gelse tehlike var. Birgi kavşağından Yolüstü’ne kadar olan kesim de aynı şekilde. Belki de Türkiye’nin en tehlikeli yolu taşıt yoğunluğuna da bakarsanız. Ödemiş merkezinin de çevre yolunun açılmasını ve bağlanmasını bekliyoruz. Bizim de orada Ödemiş Belediyesi olarak hayata geçirmeyi planladığımız işler var. Dileriz bu olay göz önüne alınarak yol yatırımları hızlanır. Bayındır’dan gelirken duble yoldan bir anda tek şeride iniyorsunuz İlkkurşun’a yaklaşırken tam virajda. Geçen yıl orada üç ölümlü bir kaza yaşadık. Üç can gitti, altı ağır yaralı vardı. Her insan canı çok değerli. Bu yolu gördükten sonra hangi yetkili olursa olsun, genişletilmesi gerektiğini söylüyor. Dün Denizli-Aydın otoyolunun kaç milyon liraya yapıldığını, nasıl güzel iş yapıldığını özenerek ve imrenerek izledim. Ama sonra da sordum; ‘Ödemiş’in yolu niye olmuyor’ diye. Yetkililerimiz de bu sese kulak versin. Daha büyük kazalar ve can kayıpları yaşanmadan dilerim bu sesimiz duyulur ve sorunlar çözülür. Ovakent Karayolu da bunun içindedir. 

 

“ÖDEMİŞ İÇİN ÇOK ÇOK İYİ OLUR” 

2023’e girerken biz halen yol çalışması konuşuyoruz. Ben Ödemiş Çevre Yolu’nun planını 20 yıl önce ilk dönemimde yaptım. Biz bu planları meclislerimizden güle oynaya oybirliğiyle geçiriyoruz ama artık Karayolları’na da düşen işler var. Yollarımızın bir an evvel tamamlanması iyi olur demiyoruz, Ödemiş ailesi adına çok çok iyi olur diyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *