«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. BT ve yazılım sektöründe sürdürülebilirliği kolaylaştıran hizmet modeli: “CTO as a Service"

BT ve yazılım sektöründe sürdürülebilirliği kolaylaştıran hizmet modeli: “CTO as a Service"

bt-ve-yazilim-sektorunde-surdurulebilirligi-kolaylastiran-hizmet-modeli-cto-as-a-service.jpg

BT VE YAZILIM SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOLAYLAŞTIRAN HİZMET MODELİ: “CTO AS A SERVİCE”

 

 

Müşterilerine ve iş ortaklarına birçok farklı sektörde yazılım ve ürün geliştirme çözümleri üreten, start-up projelerine teknoloji desteği veren PATH, “CTO As a Service” modelinde verdiği hizmetle öne çıkıyor.

 

 

                                                                                                            

 

2016 yılında kurulan PATH; deneyimleri, uzmanlığı ve geniş servis portföyü ile dünya çapında prestijli müşterilere hizmet veriyor. Sunduğu hizmetleri her geçen gün geliştiren, uzman ve dinamik ekibiyle 100’den fazla farklı çözüm üreten PATH, ‘’Sürekli olarak kaliteli ve inovatif çözümler sunmak” mottosuyla hareket ediyor.

 

CTO As a Service (CAAS) Nedir?

 

PATH’in sunduğu hizmetler arasında öne çıkan “CTO As a Service” modeli; ana vizyon doğrultusunda doğru stratejinin doğru zamanda entegre edilmesi, geliştirme süreçlerinin düzenlenmesi, in-house ya da outsource BT ekiplerinin kaliteli proje çıktıları için yönetimi gibi önemli konularda kritik bir rol üstleniyor. Bazen BT departmanı içindeki bir bölümün görevlerinin üstlenilmesi, bazen de CTO rolünün üstlenilmesi ile ihtiyaca göre hizmet verilen bu model sayesinde teknik vizyon, doğru BT stratejileri ile buluşuyor.  

 

Pandemi döneminde iş hayatının öngörülemez ve geri dönüşü olmayan değişimiyle birlikte teknolojinin son yıllardaki hızlı yükselişi de ivme kazanarak, günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini sarsılmaz bir şekilde sağlamlaştırmaya devam ediyor. Günümüzde küçükten büyüğe tüm başarılı organizasyonlar da bulundukları pazarlardaki varlıklarını sürdürmek/büyütmek için bu teknolojik değişime hızla ayak uyduruyorlar.

 

Mevcut teknolojilerin sürekli gelişimi, henüz alıştığımız yeni alışkanlıkları hızla eskiterek, bir yenisini önümüze koyarken; firmaların da BT süreçlerinin her zamankinden daha dinamik ve sürdürülebilir yönetimi konusunda verimli sonuçlar alma ihtiyacı artıyor. İşte “CTO As a Service” tam da böyle bir ihtiyaç anında camı kırarak, hızlıca organizasyonların içine su serpecek bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

 

Murat Kader: “Uyguladığımız Yeni Teknolojiler Firmalara Rekabet Avantajı Sağlıyor.”

 

PATH Product and Software House’un kurucusu Murat Kader bu servis ile ilgili şöyle konuştu: “BT yani bilgi teknolojileri, her zaman şirketlerin kritik departmanlarından biriyken, son yıllarda artan farkındalıkla birlikte hak ettiği önemi de görmeye başladı. CTO As a Service hizmetimizle firmaların ana hedeflerine uygun yazılım ve danışmanlık çözümleri sunarken, markaların  bulundukları pazarda ana işlerine odaklanmalarına imkan sağlıyoruz. Böylece sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, inovasyon, değişen yazılım ihtiyaçları gibi konular artık firmalar için bir fırsat haline dönüşüyor. Biz de bu tabloda, 20 yılı aşkın tecrübemizle müşterilerimizin ana hedefleri doğrultusunda teknik vizyonlarını oluşturuyor, tüm yazılım geliştirme ihtiyaçlarını doğru BT stratejileri ile devreye alıyoruz. Bu süreçte güncel ve çevik kod yazılımı, kaliteli proje çıktıları için markaların ek bir teknik ekibe ihtiyaç duymayacağı şekilde, onların BT departmanları ya da bu departmanların bir birimi şeklinde konumlanarak hizmet üretiyoruz. Yine ihtiyaç ve talep doğrultusunda in-house teknik ekiplere rehberlik edebiliyoruz. Böylelikle inovatif bir yaklaşım ile mevcut ve yeni teknolojileri firmaların DNA’larına işliyoruz.”

 

Neden “CTO As a Service”? / “CAAS” Modelinin Firmalara Sunduğu 6 Avantaj

 

BT Stratejisi

Firmaların iş hedeflerine uygun şekilde geliştirilen BT stratejisi sayesinde bütüncül ve karlı bir operasyon ortaya çıkıyor. Ayrıca, teknolojinin etkin kullanımı için sağlanacak rehberlik hizmetiyle iş operasyonlarının çıktı kalitesi artıyor. Tüm şirket birimlerinin süreçlerinin inovatif bir bakış açısıyla sürdürülmesi sağlanıyor. 

 

Esnek Yaklaşım ve Sürdürülebilirlik

Sürekli gelişen ve değişen teknoloji, şirketlerin ihtiyaçlarına göre adapte ediliyor. Firma büyüklüğünden ve sektörden bağımsız olarak, her organizasyonun dinamik ve ölçeklenebilir bir şekilde yürütülmesi sağlanıyor. Sürdürülebilir yapısı sayesinde hedeflere uygun planların, rekabet halindeki öncelikleri dikkate alınarak dinamik bir yapıyla hayata geçirilmesi birçok kuruluş için başarının anahtarı… 

 

Güvenlik

Tüm işletmelerin Siber Güvenliği sağlamak için veri koruma sistemlerine ihtiyacı bulunuyor. Siber Güvenliği güçlü bir şekilde sağlayan BT çözümleri, ürünleri, stratejileri ve BT altyapı çözümleri CTO As a Service hizmetinin kapsamında yer alıyor. 

 

Bütçe

CTO As a Service modelinde firmalar BT ihtiyaç ve gereksinimlerine göre hizmet alarak, optimum bütçe yapılandırması sağlıyor. Böylelikle işletme ve operasyonel maliyetleri minimuma iniyor, optimum bütçeyle maksimum fayda elde edilebiliyor.

 

Ölçülebilirlik

Ölçümlenebilir yapısı sayesinde BT hedeflerine ulaşma, proje süreçleri, çıktıları gibi birçok konuda verimli, şeffaf ve kolay takip edilebilen iş süreçleri yürütülüyor.

 

Rekabet Avantajı

Firmalara sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayacak yeni teknolojilerin uygulanmasını kolaylaştırıyor. Böylelikle marka gücünün artmasına doğrudan katkı sağlıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *