«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Burgan Bank’ın dijitalleşme yatırımları sürüyor

Burgan Bank’ın dijitalleşme yatırımları sürüyor

burgan-bankin-dijitallesme-yatirimlari-suruyor.jpg

Müşteri odaklı teknolojik çözümleriyle öne çıkan Burgan Bank, bilgi teknolojileri alanındaki yatırımlarına devam ediyor. Banka, tüm dijital kanallarındaki Kubernetes geçişinin tamamlandığını duyurdu. Kubernetes geçişi, Burgan Bank’ın dijitalleşme dönüşümünde önemli bir adım oldu.

 

Teknoloji odaklı yatırımları ile yeni nesil bankacılık hizmetleri sunan Burgan Bank, bilgi teknolojileri alanındaki dönüşüm atağını sürdürüyor. Banka, bünyesinde bulunan tüm dijital kanalların Kubernetes geçişini tamamladı. 

 

“Dijital dönüşüm yatırımları 2022’de hız kesmeden sürüyor”

2022 yılının Burgan Bank Bilgi Teknolojileri için son derece üretken geçtiğini belirten Burgan Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Darço Akkaranfil, “Burgan Bank Bilgi Teknolojileri olarak 2022 yılında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2017 yılından bu yana devam eden dijital dönüşüm çalışmalarımız kapsamında, tüm dijital kanallarımızın Kubernetes geçişini yakın zamanda tamamladık” diye konuştu. 

 

Türkiye’de bu büyüklükte Kubernetes kullanan birkaç bankadan biri olduklarının da altını çizen Akkaranfil, şunları söyledi: “Sektörümüzde bu büyüklükte bir işe imza atmanın ve bu alanda öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burgan Bank olarak dijitalleşme hedeflerimiz doğrultusunda müşteri talep ve ihtiyaçlarını ilk sıraya alarak yoğun bir ajandayla çalışmaya devam ediyoruz.”

 

Kubernetes ile hizmet kalitesi artacak

Kubernetes geçişi ile Burgan Bank’ın sunduğu hizmetlerde hem kalite hem de hız artışı sağlandığını ifade eden Akkaranfil, şu bilgileri verdi: “Toplam 20 Milyon TL’lik Kubernetes yatırımımız, müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesinde ciddi bir artış sağladı. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık, API bankacılığı gibi alanlarda işlem kapasitemiz beş kata kadar artırıldı. Böylece ani oluşan yoğun işlem taleplerini karşılama konusunda ciddi bir iyileşme sağlamış olduk. Ayrıca Kubernetes geçişi sayesinde uygulamalarımız ve servislerimiz gün içinde kesintisiz bir şekilde güncellenebilir hale geldi. Diğer yandan yeni hizmetlerin geliştirildiği sistemlerin de Kubernetes üzerine taşınması ile birden fazla özelliğin ve projenin paralel olarak geliştirilmesi konusunda önemli bir yol kat ettik. Örneğin bir özelliğin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan sistemlerin ve altyapıların beş dakikadan kısa sürede oluşturulması sağlandı. Özetle yeni bir özelliğe veya iyileştirmeye aynı gün içerisinde karar verip, geliştirip son kullanıcıya ulaştırma çevikliğine ulaşmış olduk. Burgan Bank olarak dijitalleşme alanındaki yatırımlarımız hız kesmeden sürecek.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *