«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Oyak Renault’yu Ziyaret Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Oyak Renault’yu Ziyaret Etti

bursa-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-oyak-renaultyu-ziyaret-etti.jpg

Ulaşımın, otomotivin ve Bursa’nın geleceği konuşuldu;

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 26 Ekim’de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’naRenault Group Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu’nun ev sahipliğinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Türkiye’nin en büyük entegre otomobil fabrikası Oyak Renault, 26 Ekim günü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ağırladı. Küresel otomotiv sektörü dönüşümü, mobilite ekosisteminde yaşanacak değişim ve Renault’nun güncel faaliyetleri konuşuldu.

 

Hakan Doğu: Bursa için her zaman daha fazlasını yapmaya hazırız”

Ziyaret sırasında konuşan Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu; “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile başta otomotiv sektörünün geleceği olmak üzere, Bursa’ya doğrudan katma değer sağlayacak gelişmelerle ilgili son derece faydalı fikir alışverişinde bulunduk. 50 yıldan fazla zamandır Bursa’da üretim yapıyoruz ve kendimizi bu kentin bir parçası olarak görüyoruz. Dolayısıyla, şehrimizin ulaşım konusundaki gelişmelerine destek olmak bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a bu ziyaretleri ve bilgi alışverişi için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

“En büyük gücümüz üretim”

Gerçekleştirdiği ziyaretten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise düşüncelerini şöyle aktardı: “Bursa’da son yıllarda tarımı, turizmi, tarihi ve yeşili çok fazla konuşuyoruz ancak unutulmamalı ki Bursa tam bir sanayi kenti. Sanayide de özellikle ihracatta otomotiv sektörü başı çekiyor. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları da yarım asırdan uzun süredir Bursa’da hem üretime hem istihdama hem de ihracata büyük katkı sunuyor. Bursa olarak en büyük gücümüz üretim ve Oyak Renault da üretimdeki en büyük güçlerimizden biri. Ben öncelikle oluşturdukları istihdam nedeniyle kent ekonomisine katkılarından ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar farklı projelerde iş birliklerimiz oldu. Bu iş birliği bundan sonra da devam edecek. Misafirperverlikleri nedeniyle Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan Doğu’ya çok teşekkür ediyorum:”

 

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları hakkında

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 390 bin otomobil ve 920 bin motor üretim hacmi ile Renault Grubu’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biridir. Oyak Renault; Clio V, Clio V Hibrit (E-Tech) ve Megane Sedan modellerini ve başta bu modellerde kullanılan motor, vites kutusu ve batarya olmak üzere mekanik aksamları üretip, ihracatını gerçekleştiriyor. 

 

Bursa’da 582 483 m2 üzerinde kurulu üretim tesislerinde, Araç Fabrikası, Mekanik Fabrikası, ARGE Merkezi ve İttifak Uluslararası Lojistik Merkezi bulunuyor. 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. 

 

İhracat ağırlıklı üretim yapısıyla Oyak Renault, işlerini uluslararası pazarlara genişletmeleri için 100'den fazla yerel tedarikçi ve otomotiv yan sanayi şirketlerinden oluşan geniş ve güçlü bir tedarikçi ağı içinde bir köprü görevi üstleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *