«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Çeşme'de Hıdırellez Şenliği coşkuyla kutlandı

Çeşme'de Hıdırellez Şenliği coşkuyla kutlandı

cesmede-hidirellez-senligi-coskuyla-kutlandi.jpg

Çeşme Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Şenliği, bu yıl da Çeşme Amfi Tiyatro ve Alaçatı Çarşı’da belediye bandosu eşliğinde kutlandı.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamaların coşkusuna, zaman zaman etkisini artıran rüzgâr da engel olamadı. Çeşme Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kutlamalar için hazırlıklara başlarken, etkinlik alanında ateşler yakıldı. Yoğun rüzgâra rağmen yüzlerce vatandaşın katıldığı kutlamalarda Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ile birlikte vatandaşlar da şenlik alanında yanan ateşin üstünden atlayarak baharın gelişini kutladı.

Denizli; “Tüm dileklerimiz kabul olsun”

Öte yandan Hıdırellez Şenliğinde vatandaşları yalnız bırakmayan Başkan Denizli’ye vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri yapıldı. Vatandaşlarla birlikte oynayıp, Hıdırellez ateşinin üstünden atlayan Lal Denizli; “Doğanın ve toprağın yeniden uyanışını simgeleyen Hıdırellez’i kutladık. Ateşimizi yakarak ritüellerimizi yerine getirdik. Toprağımızı bereketlendirecek olan Hıdırellez hepimize kutlu olsun. Bütün dileklerimizin gerçek olması ümidiyle, birlikte nice Hıdırellezlere!” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *