«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Chint Power'dan Türkiye'nin En Büyük Mikro Şebeke Uygulamalı Depolamalı Güneş Enerjisi Tesisi

Chint Power'dan Türkiye'nin En Büyük Mikro Şebeke Uygulamalı Depolamalı Güneş Enerjisi Tesisi

chint-powerdan-turkiyenin-en-buyuk-mikro-sebeke-uygulamali-depolamali-gunes-enerjisi-tesisi.jpg

Chint Power, bağımsız petrol ve gaz şirketi olan ARAR Petrol ve yenilenebilir enerji sektöründe uçtan uca enerji çözümleri sağlayan ESEN Elektrik ile iş birliği anlaşması imzaladı. Şanlıurfa’da hayata geçirilecek olan Türkiye’nin en büyük mikro şebeke uygulamalı depolamalı güneş enerjisi sistemi, 2.5 MW güneş enerjisi santrali ve 2.4 MW / 5 MWh sıvı soğutmalı enerji depolama sisteminden oluşacak.

40 yılı aşkın süredir 140 ülkede ve 40.000’den fazla çalışanı ile enerjinin her alanında uçtan uca enerji çözümleri sağlayan Chint Grup, Türkiye’nin önde gelen bağımsız yerli ve milli petrol ve gaz şirketi ARAR Petrol ve yenilenebilir enerji sektöründe mühendislik, tedarik ve uygulama alanında faaliyet gösteren ESEN Elektrik ile iş birliği anlaşması imzaladı. Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi fuarlarından biri olan ve 4-6 Nisan tarihleri arasında Solarex İstanbul Fuarı’nda gerçekleşen imza töreni ile tamamlanan anlaşma, yenilenebilir enerjiden en yüksek faydayı almayı sağlayacak.

Şanlıurfa’da hayata geçirilecek olan projenin tüm mühendislik ve saha uygulama işlemlerini, SCADA ve EMS entegrasyonunu, Esen Elektrik Elektronik Ltd. Şti. gerçekleştirecek. Bu proje, Türkiye’nin ilk kritik yük mikro şebeke uygulamalı depolamalı güneş enerjisi sistemi unvanına sahip olacak. Projeyle, enerji üretimi optimize edilerek, yüklerin etkin ve kesintisiz şekilde beslenmesi sayesinde, yerli ve milli petrol üretim sahasının taleplerinin en üst düzeyde karşılanması hedefleniyor. Tesis, güneş enerjisi santrali, depolama üniteleri, dizel jeneratörler ve içerdiği çoklu şebeke bağlantısı ile çok gelişmiş ve son teknoloji ile donatılmış bir mikro şebeke uygulamasına sahip olacak. Anlaşma kapsamında depolama sistemine ek olarak, hem Astronergy’nin yüksek kaliteli PV modülleri hem de Chint Power’ın üstün teknolojiye sahip string inverterleri kullanılacak.

Yenilenebilir enerjiyi Türkiye’nin dört bir yanıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Chint Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Kaya, ‘’Yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz iş birlikleri ile yenilenebilir enerjiyi ülkemizin dört bir yanıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz kapsamında ARAR Petrol ve Esen Elektrik ile yeni bir iş birliğine başlıyoruz. Türkiye’de ilk olarak hayata geçireceğimiz güneş enerjisi depolama sistemi ile yenilenebilir enerjinin olanaklarından en üst düzeyde faydalanılmasını sağlayacağız. Ülkemizin enerjide ihtiyaç duyduğu her alanda yer almaya ve desteklerimize devam edeceğiz. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.

Proje hakkında görüşlerini ileten ARAR Petrol CEO’su Chris de Goey, “Bu iş birliği anlaşması, şirketimiz için “daha yeşil bir geleceği destekleme” vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli bir adımın sinyalini veriyor. Bu başlangıç projesi yalnızca operasyonlarımızın sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekteki benzer üçüncü taraf projelerinde uygulayabileceğimiz önemli bir uzmanlığı da kazandırıyor.” şeklinde konuştu.

Projenin 13 aylık mühendislik çalışması sonunda imza aşamasına geldiğini ifade eden Esen Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Esen, “Bu proje, teknik açıdan ele alındığında ancak Chint Power gibi sektörde dünyanın en gelişmiş, verimli ve performanslı ürünlerini sağlayan bir teknoloji şirketi ile yürütülebilirdi. Teknik çözüme sağladığı katkı sebebiyle Chint Power ve Astronergy’e ve böyle ayrıcalıklı bir projenin gerçekleştirilmesinde ESEN Elektrik’e güvendiği için ARAR Petrol’e teşekkür ediyorum” dedi.

Sistemin 2024 Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması ve şebekeye bağlanması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *