«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. DEÜ Denizcilik Fakültesi’nden Kış Kariyer Günleri

DEÜ Denizcilik Fakültesi’nden Kış Kariyer Günleri

deu-denizcilik-fakultesinden-kis-kariyer-gunleri.jpg

Bu yıl 32 farklı firmanın katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Kış Kariyer Günleri devam ediyor. Denizcilik sektörünün önde gelen temsilcilerinin öğrenciler ile buluştuğu etkinliğin dördüncü gününde, Arkas Deniz Ticaret Filosu yetkilileri DEÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, sunumunda DEÜ mezunlarının firma ve sektördeki yetkinliğine vurgu yaptı.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi, 27. Geleneksel Kış Kariyer Günleri kapsamında denizcilik sektörünün önde gelen temsilcilerini öğrenciler ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl sektörden 32 farklı firmanın katıldığı, 28 Kasım – 9 Aralık 2022 tarihleri arasında DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin ilk haftası geride kalırken; dördüncü günün tek oturumunda Arkas Deniz Ticaret Filosu yetkilileri DEÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, Danışman Kaptanlar Serkan Kahraman ve Aydın Mücahit Soylu’nun katıldığı kariyer günleri buluşmasında, öğrencilerle Arkas Deniz Ticaret Filosu faaliyetleri, DEÜ ile kariyer ortaklıkları ve öğrencilere yönelik staj imkânları değerlendirildi.

 

“ARKAS, DEÜ MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA”

DEÜ’deki kariyer günleri etkinliğinde Arkas Deniz Ticaret Filosu hakkında detaylı bir sunum yapan Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, DEÜ mezunlarının firma ve sektördeki yetkinliğine vurgu yaptı. DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde iyi bir denizcilik eğitimi verildiğini söyleyen Gökdeniz, mezunların tercihleri arasında Arkas’ın da önemli bir yeri olduğunu belirtti. Gökdeniz, “Arkas olarak mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip zabitler görevlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun ise teorik ve iyi bir pratik eğitim ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kalitesine güvendiğimiz DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunları, Arkas çalışanlarının da önemli bir kısmını oluşturuyor” dedi. Arkas’ın stajyer politikası hakkında da bilgi veren Gökdeniz, “Stajyer personel uygulamamızı 2010’dan beri uyguluyoruz. Stajyerlerimiz, personel sayısının eksikliğini gidermek için değil; pratik becerilerini artırmak amacıyla bünyemizde görev alıyorlar” diye konuştu.

 

İlk haftası sona eren Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 27. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne ikinci haftasında devam ediliyor. 9 Aralık’a kadar sürecek etkinlikler, DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılan başlıca firmalar şunlar: Northern Light, Colombo Ship Management, Liva Marine Survey & Consultancy, Aruna Denizcilik, İmza Marine, Kıran Denizcilik, Movers, Akar Group, Arkas, Genel Denizcilik, Armona, Tankmarine, Ditaş, Beks ve Blue Fin.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *