«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Gürespor 5'te 5 yaptı

Gürespor 5'te 5 yaptı

gurespor-5te-5-yapti.jpg

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 24. Hafta mücadelesinde deplasmanda Toursim X Boğaziçi Basketbolu farklı mağlup etti. Son 5 maçında 5. galibiyetini elde eden Körfezin Melekleri 4. sıraya yükseldi.  

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, deprem felaketi nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından İstanbul’da Toursim X Boğaziçi Basketbol’la karşılaştı.

Şehit Mustafa Özel Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada konuk ekip ilk çeyreği 22-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ev sahibi Boğaziçi maça ortak olmak için daha etkili bir mücadele ortaya koyarken Melisa Korkmaz ve Monique Marie ile bulduğu sayılarla soyunma odasına 38-33 önde gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk Edremit temsilcisi kaptan Yağmur Öztürk’ün ve Zakyia Weathersby’in etkili oyunu ile rakip potaya 29 sayı bırakırken etkili savunması ile rakibine sadece 7 sayı izni verdi. Üçüncü çeyreği 62-45 önde tamamladı. Final periyodu karşılıklı basketlerle geçerken Zakyia Weathersby, Yağmur Öztürk, Arifecan Vardar ve Gizem Kumandanoğlu’nun sayıları ile farkı koruyarak sahadan 78-59 galip ayrılmayı başardı.

Konuk Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’da Zakyia Weathersby 29 sayı, 18 ribauntla double double yaparken Yağmur Öztürk 19 sayı, 4 ribaunt, Gizem Kumandanoğlu 11 sayı, 9 ribaunt,  6 asist, Arifecan Vardar 10 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, Avinar Kaya 7 sayı, 2 ribaunt ve Fatma Nur Şimşek 2 sayı ile galibiyete katkı verdiler.

Ev sahibi Toursim X Boğaziçi Basketbol’da ise Monique Marie’nın 31 sayı, Melisa Korkmaz ise 12 sayı ile oynadı.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, bu galibiyetle son 5 lig maçında 5. Galibiyetini alırken ligde de 4. Sıraya yükseldi.

Gürespor, 25. Hafta mücadelesinde Alanya Belediyesi Antalya Güneşi’ni konuk edecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *