«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Hisar Okulları Klasik Müzik Konserleri'ne Yeni Yılda Bülent Evcil-Sinan Erşahin Flüt ve Gitar Resitali ile Devam Ediyor

Hisar Okulları Klasik Müzik Konserleri'ne Yeni Yılda Bülent Evcil-Sinan Erşahin Flüt ve Gitar Resitali ile Devam Ediyor

hisar-okullari-klasik-muzik-konserlerine-yeni-yilda-bulent-evcil-sinan-ersahin-flut-ve-gitar-resitali-ile-devam-ediyor.jpg

Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibi flüt sanatçısı Evcil ve 2014’ten bu yana CRR İstanbul Gitar Festivalleri’nin sanat koordinatörü gitarist Sinan Erşahin Hisar sahnesinde buluşuyor. Hisar Okulları yeni yılın ilk ayına müzikle merhaba diyor. Toplumla sanat arasında bir kültür köprüsü kurmak amacıyla 2009 yılında okul bünyesinde hayata geçirilen Kültür Merkezi, klasik müziği öğrencilere sevdirmek ve eğitim gördükleri veya seçtikleri enstrümanların iyi örneklerini izleyebilecekleri ortamları yaratmak amacıyla 2018 yılında başlattığı “Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri”ni 2022-23 sezonunda da devam ettiriyor. 

Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibi flüt sanatçısı Evcil ve 2014’ten bu yana CRR İstanbul Gitar Festivalleri’nin sanat koordinatörü gitarist Sinan Erşahin Hisar sahnesinde

Sezonun ikinci performansında flüt virtüözü Bülent Evcil ve gitarist Sinan Erşahin sahne alacak. “Bülent Evcil-Sinan Erşahin Flüt ve Gitar Resitali” 18 Ocak 2023 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Hisar Okulları Feyyaz Berker Salonu’nda gerçekleşecek. Konser biletleri hisarkulturmerkezi adresinden veya konser günü saat 19.00’dan itibaren Hisar Okulları Kültür Merkezi misafir ilişkileri masasından temin edilebilir.

PROGRAM:

Anonym ……… Green Sleeves Variations

Jacque IBERT……… Entr’ Acte

Christian Gottlieb SCHEIDLER ………. Sonata in D

• Allegro

• Romance

• Rondo

Heitor VILLA-LOBOS ………. Bachianas Brasileira no.5

Francesco MOLINO ……Nocturne

Astor PIAZZOLA ……… Liber Tango

Astor Piazzola ……… Histoire de Tango

• Bordel 1900

• Cafe 1930

• Night Club 1960 

Bülent Evcil

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından jenerasyonunun en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil; 1980 yılında MSÜ Devlet Konservatuarında başladığı flüt eğitimini Brüksel Kraliyet Konservatuarı ve Heidelberg-Mannheim Müzik Yüksekokulu’nda tamamladı. 2000-2005 yılları arasında Istanbul Devlet Opera ve Balesinde flüt grup şefi olarak çalışan sanatçı, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda flüt grup şef yardımcısı , Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda ise solo flütçüdür. Evcil aynı zamanda uluslararası orkestralarda yer almıştır. Flütün Türkiye’deki popülerliğini arttırmayı ve sanatıyla Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde temsil etmeyi kendine amaç edinmiş olan sanatçı, Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibidir.

Sinan Erşahin

Ünlü gitarist Sinan Erşahin “Prag Music Academy”de (HAMU) Milan Zelenka’nın sınıfında performans programını başarıyla tamamladıktan sonra, İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimine başladı. MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Sinan Erşahin, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Profesör.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *