«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Kartepe Belediyesi’nden Çevre Duyarlılığı

Kartepe Belediyesi’nden Çevre Duyarlılığı

kartepe-belediyesinden-cevre-duyarliligi.jpg

MOLOZ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR

 

Kartepe Belediyesi ekipleri ilçe genelinde iri hacimli ve moloz atıklarını hızlı ve düzenli bir şekilde toplamaya devam ederek, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. 

 

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bünyesinde görev yapan Moloz ekipleri ilçe genelinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gelişi güzel bırakılan iri hacimli ve moloz atıkları titizlikle temizleniyor.

 

GELİŞİ GÜZEL BIRAKILMAMALI

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Kartepe sınırları içindeki inşaat, tamir ve tadilat atıklarının ekipler tarafından toplandığı, belediyeye haber verilmeden atıklarını gelişigüzel atanlar içinde yönetmelik çerçevesinde işlemler yapıldığı belirtildi. Vatandaşların çevre konusunda duyarlı olmaları gerektiğini belirten belediye yetkilileri, "Vatandaşlarımızın bu tür atıklarını gelişigüzel atmamaları gerekiyor. Gelişi güzel atılan atıkların sahipleri tespit edildiğinde cezai işlem uygulanmaktadır. Atık bırakacak olan vatandaşlarımızın 0 262 316 68 78 nolu telefondan bize bildirmeleri önemlidir” dediler.

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Molozların belli bir program dahilinde Kartepe İlçe sınırları içerisinde toplandığını hatırlatan yetkililer "Ekiplerin molozları almasının ardından hemen yeni molozlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın moloz toplama programına uymaları çok önemlidir. Bu sayede çevre ve görüntü kirliliğine de neden olunmayacaktır. Moloz atıkları için Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’den ayrıntılı bilgi alınabilir” diyerek vatandaşları moloz atıklarını çöp konteynırlarına kesinlikle atmamaları konusunda da uyardılar.

 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *