«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Menderes'in Uçurtmaları Bu kez Samandağlı Çocuklar için Göklerde…

Menderes'in Uçurtmaları Bu kez Samandağlı Çocuklar için Göklerde…

menderesin-ucurtmalari-bu-kez-samandagli-cocuklar-icin-goklerde.jpg

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği 6 Mayısta Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleşecek. 

6 Şubatta meydana gelen 11 ilimizi etkileyen birçok can ve mal kaybına neden olan ve tüm Türkiye’yi derinden yasa boğan depremin yaraları hala sarılmaya çalışırken, Menderes Belediyesi bölgede güzel bir etkinliğe imza atıyor. Bugüne kadar deprem bölgesinden ve depremzedelerden desteğini esirgemeyen Menderes Belediyesi şimdi de deprem bölgesi çocukları için Samandağ’da olacak. Menderes Belediyesi Başkan V. Erkan Özkan geleneksel uçurtma şenliğinin bu yıl Samandağ’da yapılması için start verdi.

Başkan V. Erkan Özkan; Her şey çocuklarımız için 

Menderes Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan uçurtma şenliği bu kez Hatay’ın Samandağ ilçesinde ki çocuklarının yüzünü güldürecek.

6 Mayıs Cumartesi günü Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Defne Samandağ gönüllüleri işbirliği ile Samandağ’ın semalarını uçurtmalar süsleyecek. 

Uçurtmaların göklerde salındığı sıralarda çocuklar için yüz boyama, balon katlama ve birçok eğlencenin yer alacağı etkinlikler yer alacak. Yapılacak olan uçurtma şenliğinde çocuklara, uçurtma ve çanta dağıtılıp kek, meyve suyu, lolipop gibi birçok yiyecek -içecek ikramlarında bulunulacak.

Çok heyecanlıyız,

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gürkan Önalan, “Öncelikle bu fikre saygı duyan ve önümüzü açan Belediye Başkan V. Sayın Özkan’a ve Defne Samandağ gönüllülerine teşekkür ediyorum, Çocuklarımız hayallerini ve coşkularını gökyüzüne taşısın diyerek binlerce ücretsiz uçurtmayı vatandaşlarımızla buluşturduğumuz Uçurtma Şenliği’mizin bu yıl 12’ncisini düzenliyoruz. Çocuklarımızın dilediğince eğlenebileceği bu mutluluğa gelin hepimiz ortak olalım dedi. 

Özkan; Her şey çocuklarımız için

Deprem bölgesi çocuklarına özel şenlik

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan yapılacak olan “Uçurtma Şenliği” hakkında şunları kaydetti: “ yaşanılan deprem felaketinin üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen acımız hala taze. Vatandaşlar yaralarını sarmaya devam ederken bir nebze orada ki vatandaşlarımızın bilhassa çocuklarımızın gündemini değiştirmek için “geleneksel uçurtma şenliğimizi Hatay’ın Samandağ ilçesinde yapacağız. Hazırlıklarına başladığımız uçurtma şenliği için şimdiden çok heyecanlıyız, ekibimizle bir arada tüm çalışmaları titizlik ile yürütüyoruz. 6 Şubat’tan beri hiçbirimiz eskisi gibi değiliz. . Gerek sahil yakınındaki tesis ve yerleşim alanlarımızda gerekse merkez mahallelerimizde birçok depremzede vatandaşımızı ağırlıyoruz. Yaraların biraz olsun sarılması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü vatan bilincine, dayanışmaya, kardeşliğe canı gönülden inanıyoruz. Yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen kesimin maalesef çocuklar olduğunun da bilincindeyiz. Bu sebeple, hem bugünümüz hem yarınımız için bu seneki şenliğimizi Hatay ili Samandağ ilçesindeki depremzede çocuklarımız ile birlikte yapmaya karar verdik. Uçurtma Şenliği’miz dayanışmayla renklensin istedik. Uçurtmalarımız bu sene Samandağlı çocukların ellerinde uçacak, çocuklarımızın hayalleri gökyüzüne taşınacak. Samandağ ve Menderes aynı gökyüzü altında el ele olacak. Her şey çocuklarımız için, her şey daha güzel yarınlar için” diye konuştu.

 Bu vesileyle 6 Mayıs  tarihinde 11.00-12.00 saatlerinde  bizimle olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *