«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’ten “Öğretmenler Günü” mesajı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’ten “Öğretmenler Günü” mesajı

odemis-belediye-baskani-mehmet-eristen-ogretmenler-gunu-mesaji.jpg

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajıyla tüm meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladı. 

 

Başkan Eriş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Bakanlar Kurulu tarafından verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihinin yıl dönümünü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. 

 

Bir öğretmen olarak biliyorum ki özveri ve merhametin en güzel örneklerini sunarak nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimizin verdikleri emek ve mücadele, sözlerle ve mesajlarla anlatılamayacak büyüklüktedir. Toplumların geleceğini belirleyen en temel unsur eğitimdir. 

 

Çağdaş uygarlık yolunda eğitimin önemini her zaman dile getiren ebedi liderimiz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın en kritik günlerinde dahi “Önce eğitim” demiş 1921 yılında Ankara’da toplanan Maarif Kongresi’ne bizzat katılarak açılış konuşmasını yapmıştır.  

 

Vatanımızı düşman işgalinden kurtardıktan sonra en büyük mücadelenin cehalete ve karanlığa karşı verileceğini anlatan Atatürk, Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte eğitimde dev atılımlara imza atmıştır. 

 

“Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” diyen Atatürk’ün sayısız devrimlerle yaktığı ilim ve irfan meşalesini Anadolu’nun dört bir yanına taşıyan öğretmenlerimiz geleceğimiz için bir umuttur. 

 

Her ne kadar öğretmenlerimizin de eğitim sistemimizin de acilen çözüm bekleyen sorunları olsa da sevgisi ve ilgisi ile her zaman kalplerimizde yeri olan öğretmenlerimiz tüm zorluklara rağmen görevlerini kutsal bilerek özveriyle emek vermektedir. 

 

Güzel ülkemizin akıl ve bilimin yolunda çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması, öğretmenlerimizin mesleki ve ekonomik anlamda sorunlarının çözülmesi aynı zamanda güçlü yarınların inşa edilmesi anlamına gelmektedir. Ülkemizin bu sorunları çözebilecek yetişmiş insan gücü vardır. Önemli olan bu potansiyeli bir an önce harekete geçirmektir. 

 

Biz de Başöğretmenimiz Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” sözünün ışığında ilerliyor, belediyemiz bünyesindeki Türkan Saylan Eğitim Merkezimiz ile Tahir Çaylı Ödev Evimiz ile çocuk evlerimizle eğitimde fırsat eşitliğini destekliyor, çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğe hazırlanırken yanlarında oluyoruz. 

 

Biliyoruz ki ülkemizin çağdaşlıkla ilerlemesi ve Atatürk’ün hedef olarak belirlediği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkması aydın, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bilim, kültür ve sanat açısından toplumumuzun ekonomik ve sosyal yaşantısına yön verecek olan nesiller sayesinde olacaktır. Bu nesillerin mimarları da öğretmen arkadaşlarımızdır. 

 

42 yıl önce Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde okulun kapısından ilk kez öğretmen olarak girdiğim günkü heyecanı halen yüreğimde taşıyor, beni yetiştiren, bende emeği olan, öğretmen olmamı ve buraya kadar gelmemi sağlayan tüm öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum. 

 

Geçmişte beraber çalıştığımız, öğretmenler odasında birlikte oturduğumuz, okul bahçelerinde ve koridorlarında nöbet tutup beraber aynı havayı soluduğumuz öğretmenlerimizden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet dilerken hayatta olan çalışma arkadaşlarıma da başarı, kolaylık ve sağlık dolu günler diliyorum. 

 

Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim mücadelesinde şehit düşmüş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Atatürk’ün izinde ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirmek üzere özveriyle emek veren tüm öğretmen arkadaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *