«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Papara kadın istihdamında sektör ortalamasını ikiye katladı

Papara kadın istihdamında sektör ortalamasını ikiye katladı

papara-kadin-istihdaminda-sektor-ortalamasini-ikiye-katladi.jpg

Türkiye’nin lider fintech şirketlerinden Papara kadın istihdamında anlamlı bir projeye imza attı. Papara, düzenlediği eğitim programını başarıyla tamamlayan 7 kadın yazılımcıya kariyer fırsatı sundu. 

Teknoloji ve yazılım sektörlerinde kadın çalışanlara eşit temsil hakkı vermek, toplumsal cinsiyet eşitliğini bir öncelik olarak benimseyen şirketlerin ortak gündemine dönüştü. 2021 verileri, Türkiye’de her 10 yazılımcıdan yalnızca birinin kadın olduğuna işaret ederken, Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji kuruluşlarından Papara, anlamlı bir projeye imza attı. Papara, eğitim ve kariyer platformu Patika iş birliğiyle düzenlediği bootcamp’in sonunda, aralarında daha önce diyetisyenlik, mimarlık gibi farklı sektörlerde çalışmış adayların da olduğu 7 kadın yazılımcıya kariyer fırsatı sundu. 

1.000’e yakın başvuru yapıldı

Papara’nın Patika iş birliğiyle düzenlediği .Net Core Kadın Yazılımcı Bootcamp eğitim programına 3 hafta içinde 988 aday başvurdu. Ön eleme kriterlerini karşılayan 579 adaydan 376’sı gönderilen vaka çalışmalarını tamamladı ve bu adaylardan 69’uyla mülakat yapıldı. Papara İnsan ve Kültür ekibi, belirlenen 30 adayla tanışma görüşmeleri yaptı ve 6 haftalık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 7 aday, Papara’nın teknoloji ekibine tam zamanlı Yazılım Mühendisi olarak katıldı. 

“Teknoloji sektöründe kadın temsilini güçlendirmeyi önemsiyoruz”

Teknoloji sektöründe kadın temsilini güçlendirmeyi önemsediklerini dile getiren Papara CEO’su Emre Kenci, “Papara olarak yaptığımız her işte alışılmış kabulleri değiştirmeye cesaret ediyoruz. Çalışanlarımızın 211’i, %45’i kadın. Teknoloji ekibimizde ise yaklaşık her 4 rolden birini kadın ekip arkadaşlarımız üstleniyor. Sektördeki kadın yazılımcı oranının %11,8 seviyesinde olduğu düşünüldüğünde, bu rakamlarla Türkiye ortalamasını ikiye katlarken, %22 olan Avrupa ortalamasını aşmayı başarıyoruz. Devamlılığını sağlayacağımız .Net Core Kadın Yazılımcı Bootcamp programı da bu anlamda önemli bir adım” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *