«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. QNB Finansbank’tan meme kanseri farkındalığı tenis turnuvası

QNB Finansbank’tan meme kanseri farkındalığı tenis turnuvası

qnb-finansbanktan-meme-kanseri-farkindaligi-tenis-turnuvasi.jpg

QNB Finansbank çalışanları meme kanseri farkındalığına dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Meme kanseri sebebiyle başta finansçı Elif Yavaş olmak üzere tüm hayatını kaybeden, hastalığı geçirip atlatan ya da hastalıkla mücadele eden finansçıları ve yakınlarını anmak amacıyla düzenlenen turnuvada, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Turnuvanın açılış maçını ise QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras yaptı.

 

QNB Finansbank çalışanları, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' kapsamında meme kanserine dikkati çekmek amacıyla “pembe top tenis turnuvası” adıyla özel bir etkinlik düzenledi. Meme kanseri sebebiyle hayatını kaybeden banka çalışanı Elif Yavaş’ın hastalıkla mücadelesi sırasındaki önerisinden yola çıkılarak hayata geçirilen turnuvada, hastalık sebebiyle vefat eden, hastalığı geçirip atlatan veya hastalıkla mücadele eden finansçılar ve yakınları anıldı.

 

“Farkında ol, önde ol” mottosuyla düzenlenen turnuva boyunca meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Turnuvanın açılış maçını QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras yaptı.

 

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Daha önce hastalık nedeniyle kıymetli bir çalışma arkadaşımızı kaybettik. Kendisini rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendi. Kurum olarak meme kanserine ilişkin tanı, teşhis, korunma ve tedavi yöntemleri konularında farkındalık yaratmak amacıyla bu yönde bir organizasyon düzenledik. Bu hastalık nedeniyle hayatını kaybeden çalışma arkadaşımızın tedavi sürecindeki bir önerisini hayata geçirmek istedik. Bu vesileyle hem kendisini anmak hem de tarama sonucu erken tanıyla tedavisinin mümkün olduğuna vurgu yapmak istedik. Bu sayede bir iyilik çemberi oluşturarak hem kurum içinde hem diğer paydaşlarımız arasında farkındalığı artırmak istiyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *