«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. SAS ve Ankara Bilim Üniversitesi’nden 13 Özel Sertifika Programı

SAS ve Ankara Bilim Üniversitesi’nden 13 Özel Sertifika Programı

sas-ve-ankara-bilim-universitesinden-13-ozel-sertifika-programi.jpg

İleri analitik ve yapay zekâ alanlarında dünyada lider olan ve Türkiye’de bu sene 25. yılını kutlayan SAS, eğitim alanında bir ilke imza atıyor. Ankara Bilim Üniversitesi ile hayata geçirdiği akademik iş birliği kapsamında SAS, tek seferde 13 sertifika programını ilk kez bir ülkede uygulamaya alıyor.

 

Akademi ve endüstri arasındaki boşluğu kapatmak ve sektörde yaşanan kalifiye çalışan sorununu çözmek için pek çok önde gelen kurumla birlikte çalışan şirket, bu kapsamda ilk aşamada 300 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Ankara Bilim Üniversitesi ile hayata geçirdiği ücretsiz sertifika programı, yazılım mühendisliğinden yönetim ve işletme yönetimi programına kadar geniş kapsamlı olarak pek çok öğrenciye sertifika kazanma şansı verecek. Program kapsamında öğrenciler hak kazandıkları sertifikaları akademik müfredatın bir parçası olacak şekilde alabilecekler. 

 

Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak hedefindeyiz

SAS’ın dünya genelinde çok sayıda saygın akademik kurumla 300'den fazla ortak programları olduğunu belirten SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “SAS olarak Türkiye’ye inanıyoruz ve buradaki genç nüfusun potansiyelinin farkındayız. Dijital Teknoloji Geliştiriciler programımız başta olmak üzere bu kapsamda bölgede pek çok iş birliği ve eğitim programına imza atıyoruz. Türkiye'deki kapsamımızı ve katkımızı sürekli olarak daha da artırmayı ve pek çok yeteneğe ulaşmayı planlıyoruz.  Yakın zamanda Ankara Bilim Üniversitesi ile yaptığımız bu program buna çok iyi bir örnek oluşturuyor” dedi. 

 

SAS Orta Doğu ve Türkiye Bölgesi Akademi Global Program Müdürü Ahmed Kamal ise “Bölgesel olarak baktığımızda akademik olarak 40’tan fazla ortak sertifika programımız var. Yeni projemiz kapsamında da çeşitli mühendislik ve işletme bölümleri için 13 adet sertifika programını aynı anda ilk kez bir üniversitede uygulamaya aldık. Bu çalışma SAS adına hem globalde hem de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor” dedi. 

 

İş birliği kapsamında görüşlerini paylaşan Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Yavuz Demir de şu ifadeleri kullandı: “Ankara Bilim Üniversitesi olarak “kendimizden göç ederek” özge mekan ve kurumlarla insanlığın ortak geleceğinin inşası adına birlikte çalışmayı ana hedef belirlememizin somut çıktılarından biri ve en önemlisi; dünyanın önde gelen yazılım şirketi SAS ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğidir. Bu manada hem ülkemize hem de özellikle eğitim kataloğumuza bilgi ve uygulamalar açısından kıymetli katkılarda bulunacağına inanıyor ve her iki tarafı da tebrik ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *