«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Genç Pilotlar Şampiyonu Belli Olacak

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Genç Pilotlar Şampiyonu Belli Olacak

shell-helix-2022-turkiye-ralli-sampiyonasinda-genc-pilotlar-sampiyonu-belli-olacak.jpg

Castrol Ford Team Türkiye’nin tüm kategorilerde üstün bir performans sergilediği Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun son yarışına girilirken nefesler tutuldu. Birincinin en iyi dört yarıştan alınan puanlarla belirleneceği Fiesta Rally Cup’ta düğüm, sezonun son yarışı olan ve 12-13 Kasım tarihlerinde koşulacak İstanbul Rallisi’nde çözülecek.

 

Soluk soluğa mücadelelere sahne olan Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı ve son ayağı 42. İstanbul Rallisi, 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. 53 ekip ve 106 sporcunun toplam 470 kilometre uzunluğundaki Fiesta Rally Cup pilotlarinin da mücadele edeceği yarış neticesinde sınıf ve grup birincileri belli olacak. 

 

Genç Pilotlar Şampiyonu bu yarışta podyuma çıkıyor 

Uzun maratonun bu son yarışında sezona “25. sezonda 15. şampiyonluk” hedefiyle giren Castrol Ford Team Türkiye’nin iki pilotu Ali Türkkan ile Efehan Yazıcı, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda ipi göğüslemek için son defa parkura çıkacak. 26-30 Ekim’de Fransa’da gerçekleştirilen 2022 FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalyanın sahibi olan Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener ile Ege Rallisi’nde genç pilotlar birinciliğini elde eden Efehan Yazıcı ve co-pilotu Kutay Ertuğrul kendi aralarında şampiyonluk için çekişiyor. Ali Türkkan ve Ümit Can Özdemir’in (co-pilotu Batuhan Memişyazıcı) 4 çeker Fiesta R5’leriyle start alacağı yarışta Efehan Yazıcı da Fiesta Rally4’le İki Çeker Sınıfı’nda zirve mücadelesi verecek. Castrol Ford Team Türkiye adına yarıştaki bir yenilikse ilk kez Castrol Ford Team Turkiye renkleriyle yarışacak olan genç pilot Ömer Güneş. Fiesta R2T ile ter dökecek Güneş’in co-pilotluğunu ise Sevi Akal yapacak. 

 

Castrol Ford Team Türkiye markalar şampiyonu olmaya da çok yakın

Castrol Ford Team Türkiye’den Burak Başlık ve Bahadır Özcan, 2022 Türkiye Ralli 2 Çeker şampiyonluğunu, sezonun son yarışı öncesi matematiksel olarak garantilemişti. Markalar birinciliğini Ege Rallisi’nde de koruyan Castrol Ford Team Türkiye, İstanbul Rallisi’ne markalar şampiyonasında da açık ara farkla lider olarak giriyor.

 

Fiesta Rally Cup’ta nefesler tutuldu 

Fiesta Rally Cup’ın son ayağı olan İstanbul Rallisi’nde kupanın düğümü de çözülecek ve bu uzun soluklu mücadelenin şampiyonunu belli olacak. Kupanın zirvesindeki ilk üç pilotu sadece 1,5 puan fark ayırıyor. Serhan TürkkanKoray Akgün ikilisi Fiesta Rally3 ile son yarışta liderliklerini korumak için start alacak. Türkkan’ın sadece 1,5 puan arkasında olan Castrol Ford Team Türkiye’den Efe Ünver-Bahadır Gücenmez de Rally3 ile liderliği devralmak için mücadele verecek. 

TOSFED Ralli Kupası, Fiesta Rally Cup pilotlarının ellerinde yükselecek

 

Fiesta Rally Cup pilotları, Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının içerisinde ralli sporunun duayen isimlerinden Oğuz Gürsel adına koşulan TOSFED Ralli Kupası’nı kaldırmaya da çok yakın. Kupada genel klasmanın ilk 2 basamağında Fiesta Rally Cup pilotları bulunuyor. Fiesta R2 ile yarışan Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı kupanın lideriyken Fiesta Rally3 ile yarışan Levent Şapçılar-Deniz Gümüş ikilisi kupada ikinci sırada. İstanbul Rallisi’ni kazanan kupanın da sahibi olacak. 

 

Toprak zeminli etaplarda son meydan okuma

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek olan İstanbul Rallisi, 11 Kasım Cuma akşamı saat 19.00’da Viaport Marina AVM’de gerçekleşecek start seremonisi ile başlayacak. Rallinin ilk günü, 12 Kasım Cumartesi Oruçoğlu, Mudarlı etaplarını ikişer kez geçilmesinden oluşacak. Ekipler aynı günün akşamı Viaport Marina içindeki servis alanına gelerek günü tamamlayacaklar. 13 Kasım Pazar günü ise Göçbeyli ve Esenceli etaplarını iki kere geçecek olan ekipler, saat 16.45’te Viaport Marina AVM’deki finiş podyumunda ödüllerini alacak.

 

Castrol Ford Team Türkiye hakkında:

1998 yılında kurulan ve 25 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford Otosan’ın motor sporları takımı, Ford Otosan, Castrol, Pirelli, BP, Kale Oto Radyatör, Mutlu Akü, Ekol Lojistik, Beyçelik Gestamp, Borusan Lojistik, TAV Passport, Yemekhane, Gürsoy, İzeltas, Setur Select, Budget, Henkel, DFDS, SKF ve NGK Spark Plugs markaları tarafından destekleniyor. 2022 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip edecek olan Castrol Ford Team Türkiye, ayrıca her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *