«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Tepe Savunma ve Güvenlik'ten çalışanlarına afete özel psikolojik webinar

Tepe Savunma ve Güvenlik'ten çalışanlarına afete özel psikolojik webinar

tepe-savunma-ve-guvenlikten-calisanlarina-afete-ozel-psikolojik-webinar.jpg

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrasında gerek arama kurtarma gerekse yardımların gönderilmesi konusunda hızla aksiyon alarak yardıma koşan Tepe Savunma ve Güvenlik, 23 Şubat itibariyle Tepe Akademi üzerinden afet durumları karşısında çalışanlarını bilinçlendirmek için online webinarlara başladı. Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, “6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi, başta o bölgede yaşayanlar olmak üzere hepimizi derinden sarstı. Bizler de çalışanlarımızı bulundukları bölgelerde olası bir deprem riskiyle karşılaştıklarında nasıl tepki vermeleri gerektiği ve de depremzedelerle kurulacak iletişim konularında bilinçlendirmek istedik. Bu konuda çok hassas çalışmalar yaparak, çalışanlarımıza uzman klinik psikologlar tarafından online webinar eğitimleri vermeye başladık. Tüm çalışanlarımızın bu eğitimlere dâhil olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Çalışanlarının memnuniyetlerini ve aidiyet hislerine her zaman önem veren güvenlik sektörünün öncü konumundaki Tepe Savunma ve Güvenlik, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından çalışanlarının ruh sağlığını desteklemek adına Tepe Akademi üzerinden webinar eğitimlerine başladı.

Tepe Savunma çalışanlarının ve paydaşlarının sektörel eğitimler, kişisel gelişim ve genel kültür konularındaki içerikleriyle gelişimlerine katkı sunma amacıyla 2016 yılında kurulan Tepe Akademi, gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda güncelleniyor. Şubat ayında gerçekleşen deprem afetinden sonra, çalışanlarının hem ruh sağlığını desteklemek hem de yaşanabilecek olan deprem sonrasında nasıl tepki vermeleri gerektiğini bilmeleri açısından Tepe Akademi üzerinden uzman klinik psikologlar aracılığıyla webinar eğitimleri eklendi.

23 Şubat’ta ilk webinar eğitimlerine başladıkları bilgisini veren Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, “Ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadı. On binlerce can kaybımız ve yararlı insanlarımız var. Başta depremzedeler olmak üzere hepimiz bu felaketin acısını en derinden yaşadık. Depremin ilk gününden itibaren Tepe Hayat Ekibimiz ile bölgeye giderek gerek arama kurtarma gerek yardımlar konusunda elimizden gelen tüm desteği vermeye çalıştık. Deprem bölgelerinde yaşayan 2 bin 500’e yakın çalışanımızın da yanında olarak onlara el uzattık” dedi.

WEBINARLAR 2023 YILI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Depremden sonra gerekli ihtiyaçları karşılamaya devam ettiklerini söyleyen Bay, çalışanlarına destek olmak için psikolojik destek vermenin çok faydalı olacağını düşündüklerinin altını çizdi. Bu kapsamda hemen çalışmalara başladıkları bilgisini veren Bay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışanlarımız bizler için çok önemli ve değerli. Böyle büyük bir depremin ardından afet durumlarında hem çalışanlarımızın psikolojik dayanıklılıklarını korumak hem de yaşanan afetin bizlerde yaşattığı kaygı ve endişeyle nasıl başa çıkacağımızı anlamak, bu gibi stresin yoğun yaşandığı durumlarda nasıl tepki vereceğimizi bilmek ve afetzedelerle ve travmayı doğrudan ya da dolaylı yaşan kişilerle sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemli. Bizler de çok hassas bir süreç yürüterek uzman klinik psikologlar tarafından; yetişkinler, hamile kadınlar ve çocuklar için online webinar eğitimleri oluşturduk. 23 Şubat tarihinde ilk eğitimimiz gerçekleşti ve o tarihten itibaren her hafta eğitim programlarımız Tepe Akademi platformu üzerinden devam ediyor. Webinarlarımızın 2023 yılının sonuna kadar, belli aralıklarla kadar devam etmesini planlıyoruz. 

AMACIMIZ TÜM ÇALIŞANLARIMIZA ULAŞMAK

Şu ana kadar 1000 çalışanımız bu webinar eğitimlerine katıldı. Tüm şirket genelindeki çalışanlarımıza ulaşarak hem kendileri hem de çocukları için bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatılmasına destek olmayı amaçlıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *