«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. TG EXPO ve Kuaförler Derneği'nden sektöre dünya standartlarında fuar, SALONİST EXPO

TG EXPO ve Kuaförler Derneği'nden sektöre dünya standartlarında fuar, SALONİST EXPO

tg-expo-ve-kuaforler-derneginden-sektore-dunya-standartlarinda-fuar-salonist-expo.jpg

Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde bireysel ve milli katılı organizasyonlarını üstlendiği imza fuarlarla, sektörünün öncü fuar ve organizasyon şirketi olan TG EXPO, Kuaförler Derneğiyle yaptığı iş birliği ile Türkiye’ye dünya standartlarında, sektöre yeni bir fuar kazandırıyor, SALONİST EXPO. Güzellik, bakım, kuaförlük ve saç bakım- trendleri alanında Türkiye’de yenilikçi ve sürdürülebilir bir yaklaşımla kapılarını açacak olan SALONİST EXPO, 24-26 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

5 kıtada 35 ülkede sağlık, enerji, inşaat ve mobilya gibi farklı sektörlerde düzenlediği fuarlara Türkiye katılımını üstlenen TG EXPO, ülkemizde, bu yıl 36. kez düzenlenecek Güzellik ve Bakım, enerji sektörünün buluşma noktası olan ICCI Enerji ve Çevre Fuar ve Organizasyonu, Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı Unicera ve Türkiye’nin ve bölgenin tek kültür mirası fuarı Heritage İstanbul gibi alanında markalaşmış, ikonik fuarların organizasyonunu yıllardır başarılı ile yürütmektedir. Fuarcılık alandaki uluslararası tecrübesini ve yetişmiş insan kaynağını Türkiye’de yeni fuarların organizasyonu iş birlikleri yaparak farklı sektörlere taşıyan TG EXPO, Kuaförler Derneği ile vardığı mutabakatla Türkiye’de güzellik, bakım ve kuaförlük alanında yeni bir fuar kazandırıyor.

SALONİST EXPO’nun tanıtım toplantısı TG EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel ve Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya’nın ev sahipliğinde Çırağan Kempinski Otel’de yapıldı.

SALONİST EXPO 24-26 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Sektör paydaşlarını bir araya getiren toplantıda tanıtımı yapılan SALONİST EXPO, hedefleri, yenilikçi vizyonu, sürdürebilirliğe olan inancı ve sektöre sunmayı hedeflediği katma değerle Türkiye’de alanında bir ilk olmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında yerel ve global birçok marka fuara imza atan TG EXPO uluslararası fuarcılık firması ve gönüllülük esasıyla kurulan ve mesleklerine olan tutkularıyla bir araya gelen kuaförlerin kurduğu Kuaförler Derneği’nin iş birliği ile 24-26 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Salonist EXPO, sektörün önemli aktörlerini bir araya getirecek.  SALONİST EXPO ayrıca, sektörün gereksinimlerine yanıt verirken sürdürülebilir bir gelecek için çalışacak, bölgenin ve Türkiye’nin ticaret merkezi olmanın yanı sıra yenilikçi yaklaşımı ile trendlere yön veren çok özel bir platform olacak. Üç gün sürecek olan fuarda, en yeni trendler, en yeni teknolojiler ve ekipmanlar; şovlar, eğitim ve panellerle dünya trendleri usta isimlerin katılımı ile meraklılarıyla buluşacak.

Sektör paydaşlarının, Türkiye’de faaliyet gösteren markaların yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda TG EXPO adına söz alan TG EXP Genel Müdürü Cem Şenel: “2008 yılında “Think Global – Küresel Düşün” mottosuyla kurulan TG Expo, enerji, gıda, gıda bileşenleri, ambalaj sanayi, kozmetik, tekstil, mermer, seramik, yapı, restorasyon, müzecilik ve otel ekipmanları sektörlerinde gerek kendi fuarlarını, gerekse dünyanın en önemli fuarlarının Türkiye katılımlarını gerçekleştiriyor. TG Expo, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen, yurtdışı fuarların milli katılım organizasyonlarını gerçekleştirme iznine sahip olup, bu alanda ülkemizde faaliyet gösteren az sayıda firmadan biridir. Benim hatırladığım kadarıyla sadece 27 kurum ve kuruluş bu yetkiye sahiptir. Bunların bir kısmı, sanırım 9’u ticaret odası, ihracatçı birlikleri gibi kamu diyebileceğimiz kısım olup, bu alanda faaliyet gösteren özel teşebbüs firma sayısı sadece 18’dir. TG Expo, bu 18 firmadan biridir. Bu iş gerçekten ileri seviye fuarcılık yeteneği gerektirir ve bu firmalar gerek finansal yapılarıyla gerek katılımcı memnuniyet ölçümleri ile Ticaret Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmektedir. 5 kıtada, Amerika Birleşik Devletleri’nden İtalya’ya, Hindistan’dan Almanya’ya çok sayıda ülkede gerek kendi fuarlarımızla gerek bireysel ve milli katılım organizasyonlarımız ile Türk firmalarının uluslararası pazarlarda ürün ve hizmetlerini tanıtmaları ve ihracatlarını geliştirmeleri için çalışıyoruz.

İşimizi üç grupta sınıflandırıyoruz: İlki; yurt dışı fuarların milli ve bireysel katılımları. İkincisi; yurt dışında kendi düzenlediğimiz fuarlar. Son olarak da yurt içi fuarlarımız. Jakarta – Endonezya’da Zemin Fuarı, Addisababa – Etiyopya’da Enerji Fuarı, Taşkent – Özbekistan’da Hotel Ekipmanları Fuarı, Abu Dabi – Birleşik Arap Emirlikleri’nde Kültürel Miras ve Müzecilik Fuarı, Doha – Katar’da Abiye ve Gelinlik Fuarı düzenliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz fuar organizasyonlarında, katılımcı firmalarımıza, danışmanlık, teşvik ve mevzuatlarla ilgili bilgilendirme ve takip, nakliye, gümrük işlemleri, kurulum, seyahat, konaklama ve vize alımına destek dahil olmak üzere tüm süreçlerde “anahtar teslim” tabir edebileceğimiz bir hizmet veriyoruz. Bu bakımdan uluslararası standartlarda fuarcılık deneyimi sunduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim.  Yurt içinde ise uzun süredir düzenlediğimiz fuarlarımız var. En önemli olanları şöyle, önümüzdeki ay 36.’sı yapılacak olan Güzellik ve Bakım İstanbul Uluslararası Medikal Estetik ve Anti-Aging ve Profesyonel Kozmetik Ürün ve Ekipmanları Fuarı, Yine bu yıl 8.’si yapılacak olan HERITAGE İSTANBUL Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuar ve Konferansı, Yine bu sene 28.’si yapılacak olan ve Kojenerasyon Derneği ile birlikte düzenlediğimiz ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı THBB ile birlikte düzenlediğimiz ve 10.’su yapılacak olan Hazır Beton Fuar ve Kongresi TSF ile ortak düzenlediğimiz, bu yıl 38.’si yapılacak olan UNICERA – Uluslararası Seramik, Banyo, Mutfak fuarımız. Dikkat ettiyseniz yurt içindeki fuarlarımızın önemli bir kısmını, ilgili sektörün en etkin STK’sıyla, dernek veya federasyonuyla birlikte gerçekleştiriyoruz. SALONİST EXPO fuarımızı da bu sektörün duayen kurumu olan Kuaförler Derneği ile ortaklaşa gerçekleştireceğiz. Umarın SALONİST EXPO da diğer fuarlarımız gibi uzun soluklu ve gerek katılımcıları gerek ziyaretçileri açısından verimli bir ticari platform olarak, dünya fuar takviminde yerini alacaktır.”

Kuaförler Derneği adına toplantıda bir konuşma yapan Başkan Sabit Akkaya, Kuaförler Derneği’nin kuruluşuna ve hedeflerine değinerek, sözlerine şöyle devam etti: “Gönül yolculuğumuz 1984 yılından bu yana sürerken bu yolculukta verdiğiniz maddi ve manevi destekler için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Tabii ki bu yolculuk ilk günkü heyecan ve enerjiyle devam ediyor. Bu devamlılıkta tüm üyelerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin ve markaların siz değerli temsilcilerinin desteği büyük önem taşıyor. Bugün yepyeni bir hedefe doğru yola çıkıyoruz. Yıllardır özlemini duyduğumuz, yurt dışındaki örneklerini görüp ülkemizde eksikliğini hissedip gerçekleşmesini istediğimiz, sektörümüze özel bir fuar, bir buluşma platformu için buradayız. Bu heyecana ortak olan ve yürekten destekleyen; meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin vizyonuna katkı sağlamak amacıyla yurdun dört bir yanından bu buluşmaya gelmelerini sağlayacak olan Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir Ticaret odaları sektör temsilcilerimize özellikle teşekkür ederim.”

Toplantıda son olarak söz olan Kuaförler Derneği İkinci Başkanı Emrah Kemendi, konuşmasında 24-26 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak SALONİST EXPO içeriği ile ilgili bilgiler verdi: “Cem beye TG Expo’yu ve uluslararası fuar örneklerini paylaştığı için teşekkür ederim. Bizler her ne kadar birbirleriyle rakip olan işletmeler olsak da her zaman bir araya gelmeyi seven, birbirinden beslenen, ilham alan bir meslek grubuyuz. İlham veren içerikler ve saç tasarımları sektörümüzü besleyen önemli unsurlar. Bu amaçla geniş kitlelerin ilgisini çekeceğiniz düşündüğümüz üç günlük program içerisinde hem tüketicilere seslenecek gelin saç ve makyaj trendlerinin yer alacağı hem de üyelerimizin kendi çalışmalarını sergileyecekleri bir ilk gün planladık. Kalan iki gün ise farklı başlıklardaki düşündürücü paneller ve ilham veren şovlar planladık. Bu panel ve şovların markaların kendilerini yansıtacakları en heyecan verici bölümler olduğunu biliyoruz.  Fuarın son etkinliği ise derneğimiz artistik ekibinin yapacağı özel final şovu olacak. Sektörümüzde geleceğin güzellik teknolojilerinden, sosyal medyaya, salon tasarımlarından, insan kaynağı ve mesleki eğitimin önemine uzanan paneller, trendleri yansıtan workshop’lar ve tabii ki olmazsa olmazımız olan saç defileleri ile büyük kaynaşma ve ilham.

Özetlemek gerekirse fuarın gerek bir araya gelmekten mutluluk duyan meslektaşlarımızın bir buluşma noktasına gerekse de ilham veren çalışmaların sergilenmesine olanak tanıyan ve dünyadaki örneklerinde olduğu gibi yıllarca sürecek bir platform olması hayalini taşıyoruz. Bu hayale ulaşmada sizlerin sağlayacağı katkıların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.”

 

ORGANİZATÖR HAKKINDA

2008 yılında “Think Global – Küresel Düşün” mottosuyla sektörde engin tecrübeye sahip profesyoneller tarafından uluslararası standartları Türkiye’ye kazandırmak amacıyla kurulan TG EXPO ULUSLARARASI FUARCILIK A.Ş. birçok ilki gerçekleştirerek Türk fuarcılık sektörünün gelişimine destek veren yenilikçi bir marka olmuştur. Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinin uluslararası çatı derneği olan UFI ve dünya çapındaki kongre ve uluslararası toplantılar sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’ya üyelikleri bulunan TG Expo, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan yurt dışı fuarların milli katılım organizasyonlarını ve fuar ana organizatörlüğü gerçekleştirmek üzere akredite bir şirkettir. 5 kıtada 35’ten fazla ülkede bireysel ya da milli katılım organizasyonları, Türkiye ve yurt dışında ana organizatörlüğünü üstlendiği fuarlar ile Türk firmalarının yerel ve uluslararası pazarlarda ürünlerini tanıtmalarını ve ticaret hacimlerini genişletmelerini sağlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Yerel Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *